Vinete cu roşii şi usturoi

vinete-rosii-usturoi.jpg

Vinete cu roşii şi usturoi

Modul de preparare al vinetelor cu roşii şi usturoi. Timp de pregătire: 40 de minute. Timp de gătire: 30 de minute.

 

Tăiaţi vinetele în rondele şi puneţi-le pe hârtie absorbantă, pudraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă timp de 30 de minute. Întoacerce-iţle din când în când, mai adăugând sare. Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi într-un bol usturoiul şi pasta de tomate cu două linguri de ulei de măsline. Adăugaţi zahărul, apoi săraţi şi piperaţi.

Stropiţi o tavă pentru cuptor sau o placă de gătit cu patru linguri de ulei de măsline. Aranjaţi rondelele de vinete pe un singur strat. Puneţi pe fiecare câte puţin din compoziţia pe bază de sos tomat. Stropiţi cu restul uleiului de măsline şi puneţi la cuptor timp de 30 de minute.

Aranjaţi-le pe o farfurie şi serviţi-le calde sau reci.

 

 

Ingrediente pentru 2 persoane:

 

  • două vinete

  • doi căţei de usturoi zdrobiţi

  • trei linguri de pastă de tomate

  • opt linguri de ulei de măsline

  • o jumătate de lingură de zahăr

  • sare, piper

  • pătrunjel pentru decor

 

 

Atenţie !

Semnati reteta postata pe site cu numele folosit pe Facebook pentru share.  Verificarea redistribuirii linkurilor pe Facebook se face în fiecare seară între 18 şi 19. Dacă din orice motiv (setări de securitate, ascunderea linkului după distribuirea pe zidul personal, etc.) administratorul concursului nu poate să vadă linkul cu reţeta RFI, participantul nu va fi validat.