Tartar de legume cu feta şi busuioc

tartar-legume-feta.jpg

Tartar de legume cu feta şi busuioc

Modul de pregătire al reţetei: tartar de legume cu feta şi busuioc. Timp de pregătire: 15minute

Amestecaţi sucul de la lămâie cu uleiul de măsline, sare şi piper. Scoateţi sâmburii măslinelor şi tăiaţi-le în bucăţele; adăugaţi peste compoziţia iniţială, împreună cu frunzele de busuioc tocate mărunt (păstraţi, totuşi, câteva frunze pentru decor). Curăţaţi coaja roşiilor după ce le-aţi fiert şi apoi scoateţi-le sâmburii şi tăiaţi-le în bucăţele. Curăţaţi castraveţii de coajă, scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-i şi pe ei în bucăţele. În sfârşit, tăiaţi brânza feta în bucăţele de aceeaşi mărime. Amestecaţi roşiile, castraveţii şi brânza feta cu sosul pregătit în prealabil. La servire, adăugaţi busuioc pentru decor.

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 roşii mari

  • 2 castraveţi

  • 200 g feta

  • 6 linguri de ulei de măsline

  • o lămâie

  • 100 g măsline negre

  • o legătură de busuioc

  • sare, piper

Reţetă pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.