Tartă cu praz şi Brie

foto-brie.jpg

Foto: Brie

Modul de preparare al aluatului tartei cu praz si brie. Timp de pregătire: 30 de minute. Timp de gătire: 30 de minute

Amestecaţi într-un bol făina, margarina şi sarea, adăugând treptat puţină apă. Veţi obţine un aluat omogen care nu trebuie să vi se lipească de degete. Dacă este nevoie, mai adăugaţi puţină făină.

Prepararea umpluturii

Tăiaţi kaizer-ul în felii subţiri, puneţi-le apoi la foc mic şi lăsaţi-le să se prăjească în puţin ulei. Prazul se taie pe lungime şi se adaugă peste kaizer-ul uşor rumenit. Tigaia se mai lasă pe foc timp de 10 minute, deoarece prazul trebuie să se înmoaie bine.

Bateţi ouăle într-un bol, adăugaţi smântână, piper, nucşoară şi puţină sare. Nu mai este nevoie să adăugaţi sare dacă aţi folosit kaizer afumat, pentru că acesta este destul de sărat.

Realizarea tartei

Întindeţi foaia de aluat într-un recipient pentru tartă, uns în prealabil cu margarină. Adăugaţi kaizerul şi prazul, după care întindeţi peste compoziţie ouăle bătute.

Tăiaţi brânza de capră în felii subţiri şi adăugaţi-le în stratul de ouă, smântână şi kaizer.

Introduceţi tarta la cuptorul încins la 180° C, timp de aproximativ 30 de minute.

Timp de pregătire: 30 de minute

Timp de gătire: 30 de minute

 

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru aluat

250 g de făină

100 g de margarină

sare

Pentru umplutură:

2 bucăţi frumoase de praz

250 g de smântână

150 g de kaizer (afumat sau simplu, după preferinţe)

100 g de Brie

4 ouă

o linguriţă de ulei

nucşoară, sare şi piper

 

Reţetă pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.