Sandvişuri pirat

foto-jambon.jpg

Foto Jambon

Modul de preparare al "sandvişurilor pirat". Timp de preparare: 30 de minute.

Tăiaţi 4 felii groase de castravete. Feliaţi ardeiul gras, apoi tăiaţi patru rondele din partea albă a cepei  şi patru din cea verde, pentru a face ochiul piratului.

Tăiaţi chiflele în două pe lungime şi ungeţi jumătăţile cu maioneză. Puneţi pe câte o jumătate de chiflă: o frunză de salată, o felie de jambon, una de caşacaval, o alta de jambon şi încă o frunză de salată, apoi aşezaţi peste acestea celelalte jumătăţi de chiflă.

Decoraţi faţa piratului: în loc de gură, puneţi o feliuţă de ardei gras, pentru ochi – o rondelă de castravete, una de ceapă albă şi una verde. Peste celălalt ochi, aşezaţi foi de ceapă verde. Nasul se face dintr-un triunghi de pate de ficat.

 

Ingrediente pentru 4 copii

 

  • 4 chifle

  • 8 felii de jambon alb

  • 4 felii de caşcaval

  • un sfert de castravete

  • o jumătate de ardei gras roşu

  • 8 frunze de salată

  • 2 cepe verzi

  • 4 linguriţe de pate de ficat

  • 8 linguriţe de maioneză

Reţetă pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.