Salată a la Liege

salata-liege.jpg

Salată a la Liege

Modul de preparare al salatei a la Liege.

Fierbeţi cartofii cu tot cu coajă. Fierbeţi al dente fasolea verde. Fierbeţi ouăle tari.

Tocaţi ceapa li tăiaţi kaizerul în bucăţele. Topiţi untul într-o tigaie şi rumenişi ceapa şi kaizerul. Când acesta s-a prăjit, adăugaţi fasolea verde, săraţi, piperaţi şi puneţi în compoziţie o lingură de oţet.

Faceţi sosul vinaigrette amestecând muşrat, ulei de măsline, oţet, sare şi piper.

Tăiaţi cartofii şi ametecaţi-i peste compoziţia cu fasole verde, turnaţi sosul vinaigrette şi amestecaţi din nou. Tăiaţi ouăle tari în patru şi puneţi.le peste salată. Serviţi salata călduţă..  

 

 

Ingrediente pentru 4 persoane

 

  • 500 g cartofi

  • 300 g fasole verde

  • două cepe

  • 4 ouă

  • 4 felii de kaizer

  • o lingură de oţet de cidru

  • un cubuleţ de unt

  • muştar, oţet, ulei de măsline, sare şi piper pentru sosul vinaigrette

 

 

Atenţie !

Semnati reteta postata pe site cu numele folosit pe Facebook pentru share.  Verificarea redistribuirii linkurilor pe Facebook se face în fiecare seară între 18 şi 19. Dacă din orice motiv (setări de securitate, ascunderea linkului după distribuirea pe zidul personal, etc.) administratorul concursului nu poate să vadă linkul cu reţeta RFI, participantul nu va fi validat.