Rulouri de ardei cu ton şi brânză feta

rulouri-ardei-ton-branza-feta.jpg

Rulouri de ardei cu ton şi brânză feta

Modul de preparare al rulourilor de ardei cu ton şi brânză feta. Timp de pregătire : 30 de minute. Timp de gătire : 15 minute.

 

Preîncălziţi cuptorul la 210 °C.

Tăiaţi ardeii în patru şi puneţi-i la copt la nivelul grill-ului din cuptor, cu coaja în sus. Lăsaţi-i la copt doar până ce coaja începe să se umfle. Luaţi-i într-o farfurie, îndepărtaţi coaja şi seminţele.

Puneţi deoparte o lingură de brânză feta, iar restul într-un vas, cu tonul şi usturoiul, tocat în prealabil. Zdrobiţi totul cu o furculiţă şi adăugaţi puţin ulei de măsline, amestecând pentru a obţine o pastă cremoasă. Săraţi şi piperaţi după gust.

Puneţi această pastă pe bucăţile de ardei copt, rulaţi-le şi fixaţi totul cu scobitori. Apoi lăsaţi-le la rece timp de 30 de minute.

Presăraţi peste rulouri restul de brânză sfărâmată şi fisticul, apoi stropiţi cu ulei de măsline.

Preparatul se serveşte rece.

 

 

Ingrediente pentru 4 persoane :

  •  patru ardei (doi roşii, doi galbeni sau portocalii)

  • un căţel de usturoi

  • 200 g de ton conservat în suc propiu, nu în ulei

  • 50 ml de ulei de măsline

  • 200 g de brânză feta

  • două linguri de fistic sfărâmat

  • sare, piper