Pui cu măsline

pui-masline.jpg

Pui cu măsline

Modul de preparare al puiului cu măsline.Timp de pregătire: 15 minute. Timp de gătire : 50 de minute.

Tăiaţi puiul în bucăţi şi asezonaţi cu sare şi piper. Treceţi bucăţile de pui prin făină şi prăjiţi-le până ce se rumnesc puţin, apoi puneţi-le pe o farfurie. Între timp, opăriţi roşiile, decoji-le şi tăiaţi-le mărunt.

În uleiul în care aţi prăjit puiul, adaugaţi ceapa tocată şi roşiile. Aromatizaţi cu cimbru, foi de dafin şi rozmarin. Turnaţi vinul alb şi lăsaţi oala acoperită, la foc mic timp de 30 de minute. Adăugaţi măslinele şi continuaţi fierberea pentru încă 10 minute. La momentul servirii, presăraţi deasupra pătrunjelul tocat.

 

Ingrediente pentru 4 persoane

 

  • un pui

  • 4 roşii

  • 2 cepe mari

  • 100 g măsline negre

  • 100 g măsline verzi

  • două linguri de făină

  • o linguriţă de cimbru uscat

  • trei foi de dafin

  • o linguriţă de rozmarin uscat

  • o jumătate de sticlă de vin alb sec

  • trei linguri de ulei de măsline

  • pătrunjel tocat

  • sare şi piper

Secretele chef-ului: Dacă sosul vi se pare puţin acidulat, puteţi adăuga o lingură de smântână.