Pere fierte în vin roşu

pere-fierte-vin-rosu.jpg

Pere fierte în vin roşu

Modul de preparare al perelor fierte în vin roşu.

Puneţi la fiert toate ingredientele pentru sosul de vin, timp de aproximativ 15 minute, apoi lăsaţi la răcit. Adăugaţi perele decojite şi scobite pe interior şi le puneţi la foc mic timp de 1 oră.
Atenţie, nu daţi în clocot perele. Lăsaţi-le la răcit timp de 24 de ore, apoi serviţi alături cu o îngheţată de vanilie şi decoraţi cu mentă.

 

Ingrediente:

 

  • 4 pere

Sosul de vin

  • 1 litru de vin roşu

  • 200 ml de apă

  • 400 gr zahăr

  • 2 beţişoare de scorţişoară

  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat

  • 2 portocale

  • 1 lămâie

 

 

Reţetă pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.

 

Atenţie !

Semnati reteta postata pe site cu numele folosit pe Facebook pentru share.  Verificarea redistribuirii linkurilor pe Facebook se face în fiecare seară între 18 şi 19. Dacă din orice motiv (setări de securitate, ascunderea linkului după distribuirea pe zidul personal, etc.) administratorul concursului nu poate să vadă linkul cu reţeta RFI, participantul nu va fi validat.