Maria Alexandra îngrijeşte natura

Maria Alexandra Popescu este în clasa a II-a, dar a aflat deja care este secretul unei planete sănătoase. Numai îngrijind Pământul, el poate fi salvat de orice pericol şi tocmai de aceea, idea ei salvatoare este să dăm o mână de ajutor florilor, copacilor, naturii întregi. Grija pentru natura înseamnă o viaţă lungă, frumoasă şi armonioasă pentru fiecare dintre noi.

Din Capitală, de la Şcoala Generală numărul 156, micuţa Maria Alexandra ne-a trimis pe adresa noastră, concurs@rfi.ro, idea ei salvatoare pentru întreaga planetă. Iată ce ne-a scris ea:

"În desen am facut doi copii care îngrijesc natura: băiatul  udă florile, iar fetiţa sapă un pom. Dacă avem grijă de natură, totul este frumos şi tocmai de aceea, în partea de sus avem un Soare fericit.

Totuşi, în partea întunecată, din colţul stânga sus, am făcut un băieţel care fumează şi a rupt floarea. Atunci natura suferă şi pentru a evidenţia acest lucru, am desenat un pom trist, fără frunze şi partea de Soare dinspre el plânge.

Mesajul meu este următorul: trebuie să avem gijă de Pământ, pentru ca el să fie mereu frumos, înverzit şi să nu-l distrugem prin acţiunile noastre".

Dacă v-a plăcut mesajul Mariei Alexandra, daţi like acestui desen. RFI România o premiază pe curajoasă cu un puzzle personalizat Ziua Mondială a Mediului, dar like-urile voastre o vor înscrie în cursa pentru câştigarea unui premiu extraordinar, un joc Buki "Instalaţie Eoliană".

Aşteptăm şi propunerile voastre salvatoare, dar şi mesajele pentru Pământul pe care îl vom proteja mai bine, în fiecare zi!