Măr copt umplut cu mascarpone

Modul de preparare al merelor coapte umplute cu mascarpone.

 

Preîncălziţi cuptorul la170º C. Stoarceţi zeama lămâiei într-un bol. Tăiaţi merele circular, aproape de codiţă şi păstraţi partea tăiată, ce seamănă cu o pălărioară.

Cu ajutorul unei linguriţe, scoateţi miezul mărului, având grijă să nu străpungeţi coaja. Nu înlăturaţi tot miezul, la interior,  pulpa rămasă pe coajă trebuie să fie destul de groasă.

Din porţiunea de măr scoasă, înlăturaţi sâmburii şi cotorul, apoi turnaţi zeama de lămâie peste miezul curat. Adăugaţi brânza mascarpone, zahărul, găbenuşurile de ou şi patru linguri de suc de mere. Amestecaţi bine, după care umpleţi fructele cu această compoziţie şi le acoperiţi cu bucăţica de măr de la codiţă.

Puneţi fiecare măr pe o folie de aluminiu şi, înainte de a le înfăşura în întregime, stropiţi fructele cu sucul de mere rămas. Apoi, introduceţi merele la cuptor timp de 20 de minute.

 

Ingrediente pentru 4 persoane

 

 

  • 4 mere rotunde şi mari (de preferinţă mere de tip golden) 

  • o lămâie

  • 150 g de brânză mascarpone

  • 100 ml suc de mere

  • 2 gălbenuşuri de ou

  • 2 linguri de zahăr pudră

 

 

Acest desert se serveşte cald.

Secretele chef-ului: Pentru ca umplutura mărului să aibă un gust mai pronunţat, puteţi adăuga în compoziţie şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară.

Reţetă pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.