Irina Elena: "Împreună pentru un viitor verde"

irina-elena-parfene.jpg

Irina Elena Parfene, şase ani, Galaţi

Irina Elena Parfene, de şase ani, din Galaţi, a avut ocazia să participe activ la salvarea Pământului. Ea a plantat copăcei în curtea grădiniţei, a udat florile pentru ca acestea să ne asigure oxigenul de care avem nevoie, dar a şi strâns peturile pentru a contribui la reciclarea ambalajelor din plastic.

Irina este foarte ascultătoare. Are şase anişori şi şi-a învăţat lecţia de protecţie a mediului foarte bine. Atât de bine încât a şi pus în aplicare noţiunile pe care le-a învăţat la grădi.

RFI România redă în totalitate mesajul pe care mica voinică ni l-a trimis la adresa concurs@rfi.ro. Dacă eşti de aceeaşi părere, dă like desenului şi implică-te şi tu în cursa acerbă de salvare a Pământului.

Iata ce ne-a scris Irina: "La grădiniţă am avut de multe ori discuţii şi activităţi despre cum să salvăm Pământul, să-l protejăm, aşa că am încercat să transpun în desen o parte din ele:

- ambalajele, resturile să la punem mereu la primul coş întâlnit

- să selectam şi să reciclam, hârtie/sticlă/plastic&metal

- pet-urile le-am dus la gradiniţă unde, împreună cu doamna educatoare, le-am băgat într-o maşină care le-a presat

- am udat florile şi am plantat copăcei în curtea grădiniţei".

Dacă vrei ca Irina să câştige un joc Buki Instalaţie Eoliană cu ajutorul căruia poate încărca o baterie, un acumulator sau poate aprinde un bec, dă un like acestui desen. Sau, dacă ai o altă idee despre cum poate fi salvat Pământul, trimite-ne şi tu sugestiile tale la adresa concurs@rfi.ro. Premiem bravii salvatori!