Frigărui de porc cu ananas

dscf1075.jpg

Frigărui de porc cu ananas

Modul de preparare al frigăruilor de porc cu ananas.Timp de pregătire: 30 de minute.  Timp de gătire: 25 de minute. Se lasă la marionat timp de 2 ore.

Amestecaţi toate ingredientele pentru marinarea cărnii. Tăiaţi carnea în bucăţi pentru frigărui, (de aproximativ 2 cm) şi amestecaţi-o bine cu sosul. Acoperiţi vasul cu o folie alimentară transparentă şi lăsaţi-l la frigider timp de două ore, amestecând din când în când.

Cu 15 minute înainte de pune frigăruile la foc, marinaţi ananasul. Tăiaţi-l mai întâi în două şi decupaţi bucăţi de aceeaşi mărime ca şi carnea. Puneţi-le într-o farfurie, adăugaţi suc de lămâie verde şi boia de ardei. Amestecaţi-le, acoperiţi-le şi lăsaţi-le la frigider.

Pregătiţi apoi frigăruile, alternând bucăţile de carne cu cele de ananas. Amestecaţi ambele sosuri de la marinat. Gătiţi frigăruile pe un grill, întorcându-le des, şi ungeţi carnea cu sosurile amestecate.

 

 

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 1,5 kg de pulpă de porc fără grăsime

  • un ananas

Ingrediente pentru marinarea cărnii

  • patru linguri de ulei

  • trei linguri de miere

  • trei linguri de oţet

  • trei linguri de ketchup picant

  • trei linguri de sos se soia

  • o linguriţă de coriandru

  • o jumătate de linguriţă de sare

Ingrediente pentru marinarea ananasului

  • sucul de la o lămâie verde

  • un vârf de cuţit de boia de ardei iute