Filé de porc cu ardei

dscf5563.jpg

Filé de porc cu ardei

Modul de preparare al filéurilor de porc cu ardei. Timp de pregătire: 10 minute. Timp de gătire: 15 minute. Se lasă la marinat 15 minute.

Tăiaţi carnea de porc în fâşii groase de jumătate de centimetru. Pisaţi usturoiul, amestecaţi-l cu sosul de soia şi puneţi amestecul peste carne. Lăsaţi carnea la marinat timp de 15 minute, apoi scoateţi-o şi scurgeţi-o de sos.

Tăiaţi ardeiul în lamele şi puneţi-l într-o tigaie cu ulei încins. Acoperiţi tigaia şi lăsaţi ardeiul la foc mic timp de 15 minute, după care scoateţi-l din ulei. În aceeaşi tigaie, rumeniţi bucăţile de carne, adăugaţi sarea, piperul, ghimbirul, ardeiul şi sosul de marinadă. Amestecaţi şi mai lăsaţi compoziţia pe foc încă 5 minute. 

 

 

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 600 g filé de porc

  • 1 ardei roşu

  • 3 căţei de usturoi

  • 3 linguri de sos de soia

  • o lingură de ulei

  • praf de ghimbir

  • sare şi piper