Craquelin

Seria reţetelor belgiene continuă cu modul în care se prepară craquelinul.

Faceţi un aluat din făină, drojdie, gălbenuşurile de ou, sare şi zahăr. Încorporaţi treptat untul. Puneţi aluatul la crescut timp de 20 de minute, după care încorporaţi bucăţile de zahăr perlat. Lăsaţi câteva pentru decorarea preparatului.

Modelaţi aluatul sob forma unei pâini şi lăsaţi-l la crescut timp de o oră. După ce a crescut, puneţi-l într-o tavă de pâine, badijonaţi-l cu albuş de ou şi puneţi pe deasupra bucăţelele de zahăr perlat.

Coaceţi craquelinul timp de 20 de mintute la 220® C.

 

Ingrediente:

  • 320 g făină

  • 20 g drojdie

  • 150 ml lapte

  • două gălbenuşuri de ou

  • 125 g unt moale

  • 20 g zahăr

  • 100 g zahăr perlat

 

Atenţie !

Semnati reteta postata pe site cu numele folosit pe Facebook pentru share.  Verificarea redistribuirii linkurilor pe Facebook se face în fiecare seară între 18 şi 19. Dacă din orice motiv (setări de securitate, ascunderea linkului după distribuirea pe zidul personal, etc.) administratorul concursului nu poate să vadă linkul cu reţeta RFI, participantul nu va fi validat.