Clătite cu pere caramelizate

clatite-pere-caramelizate.jpg

Clătite cu pere caramelizate

Modul de preparare al clătitelor cu pere caramelizate. Timp de pregătire: 10 minute.Timp de gătire: 15 minute.

 

Clătitele : Bateţi bine ouăle şi laptele. Într-un alt bol, amestecaţi făina, zahărul vanilat şi sarea. Adăugaţi treptat acest amestec peste cel lichid, amestecând încontinuu, până ce obţineţi o pastă omogenă.

Ingrediente pentru 15 clătite

  • 2 căni de făină

  • 3 ouă întregi

  • 2 căni de lapte

  • o cană de bere

  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat

  • un praf de sare

Secretele chef-ului: adăugarea progresivă a făinii peste amestecul lichid, vă permite evitarea cocoloaşelor!

Clătite cu pere caramelizate: Decojiţi perele şi ungeţi-le cu lămâie. Topiţi untul într-o oală, la foc mic. Adăugaţi perele, zahărul, coaja de portocală şi scorţişoara. Lăsaţi perele la foc timp de 8-10 minute, amestecând din când în când. După ce perele s-au răcit puţin, aşezaţi-le peste clătite. La momentul servirii, presăraţi zahărul pudră peste clătite.

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 6 clătite

  • trei pere

  • 40 g unt

  • 50 g de zahăr pudră

  • o lingură de zahăr

  • o linguriţă de praf de scorţişoară

  • o jumătate de lămâie

  • coaja rasă de la o jumătate de portocală

Secretele chef-ului: În fotografia alăturată, am folosit pere întregi, dar ele se pot şi tăia. Dacă aveţi invitaţi gurmanzi, puteţi dubla cantităţile şi lăsa perele întregi.