Churros cu cremă de ciocolată

churros-crema-ciocolata.jpg

Churros cu cremă de ciocolată

Modul de pregătire al reţetei: Churros cu cremă de ciocolată. Timp de pregătire: 20 de minute. Timp de gătire: 15 minute. Timp de răcire: 1h.

 

Mod de preparare pentru crema de ciocolată

Daţi ciocolata prin răzătoare şi amestecaţi-o cu untul. Fierbeţi laptele cu esenţa de vanilie, adăugaţi amestecul unt-ciocolată şi fierbeţi compoziţia încă 10 minute.

Luaţi oala de pe foc şi lăsaţi-o să se răcoresacă. Bateţi ouăle cu amidonul, adăugaţi-le peste crema de ciocolată şi puneţi din nou compoziţia la foc, până se îngroaşă. Umpleţi 6 forme cu această cremă şi lăsaţi-le la frigider.

 

Mod de preparare pentru churros

Puneţi apa la fiert. Separat, amestecaţi într-un bol, făina, zahărul şi sarea.

Adăugaţi apa fierbinte, amestestecând cu o lingură de lemn,  până ce obţineţi o pastă omogenă. Lăsaţi-o să se răcorească, apoi puneţi-o la frigider, până ce se răceşte complet.

Încălziţi uleiul pentru prăjit. Puneţi pasta într-un şpriţ de cofetărie sau într-un cornet şi veţi obţine nişte forme precum cele din imagine. Prăjiţi gogoşelele două-trei minute, după care, cu un şervet de bucătărie absoarbeţi excesul de ulei. La final, presăraţi zahăr pudră.

Ingrediente pentru 6 persoane

Pentru crema de ciocolată

  • 200 g ciocolată neagră

  • 100 g de unt topit

  • un litru de lapte

  • 50 g amidon

  • 2 ouă

  • o linguriţă de esenţă de vanilie

Pentru churros (gogoşele)

  • 250 g făină

  • 50 g de zahăr pudră

  • 250 ml de apă

  • sare

 

Secretele chef-ului: La ingredientele pentru churros puteţi adăuga rom sau  suc de portocale pentru a parfuma preparatul.