Bicicleta Mariei, salvarea Pământului

raducu-maria.jpg

Răducu Maria, opt ani, Bucureşti

Maria are opt ani şi este din Capitală. Pentru că îi place să meargă pe bicicletă, ea crede că aceasta este cea mai bună soluţie pentru protejarea mediului. Şi, dacă pe lângă acest lucru putem recicla deşeurile, atunci întreaga planetă va fi salvată.

Bicicleta Mariei nu este numai un mijloc de locomoţie pentru sfârşitul de săptămână, dar reprezintă şi soluţia ei salvatoare pentru mediul înconjurător. Cu tonuri de un albastru intens şi roşu puternic, desenul pe care Maria l-a trimis la redacţie are, înainte de toate, un aer optimist, fericit şi plin de viaţă. 

Iată care este mesajul micuţei salvatoare Maria pentru întreg Pământul. Este scurt şi cuprinzător, dar poate că şi gesturile noastre pentru protejarea mediului ar trebui să fie tot aşa, simple şi eficiente.

"Modalităţile pe care le propun eu pentru salvarea planetei sunt: mersul pe bicicletă (un mijloc de transport nepoluant) şi reciclarea gunoaielor (pentru a proteja resursele naturale)".

Dacă şi tu crezi în soluţia Mariei, alătură-te zecilor de copii care s-au transformat în "Salvatorii Pământului" la RFI România. Trimite-ne desenul tău în care ai cuprins soluţia salvatoare şi primeşti automat un puzzle personalizat Ziua Mondială a Mediului, exact ca Maria.

Mai mult, dacă îi vei acorda like-urile tale micuţei salvatoare, va avea şansa să câştige un joc extraordinar, Buki Instalaţie Eoliană, la sfârşitul zilei.

Acceptă provocarea şi intră în joc! De Ziua Mondială a Mediului, RFI România deschide expoziţia "Salvatorii Pământului", unde te poţi număra şi tu printre câştigători.