Societatea Studentilor Europenisti din Cluj-Napoca deschide cea de-a treia editie a proiectului national „Simularea Parlamentului European

Simularea Parlamentului European va avea loc între 14 - 20 aprilie 2010 în Cluj Napoca si îsi propune familiarizarea tinerilor cu activitatea Parlamentul European prin simularea sedintelor de lucru a cinci comisii parlamentare. Înregistrând deja doua editii de succes, si de aceasta data proiectul va reuni 135 de studenti din tara dar si din Danemarca, Franta, Marea Britanie si Republica Moldova.

Simularea Parlamentului European va avea loc între 14 - 20 aprilie 2010 în Cluj Napoca si îsi propune familiarizarea tinerilor cu activitatea Parlamentul European prin simularea sedintelor de lucru a cinci comisii parlamentare. Înregistrând deja doua editii de succes, si de aceasta data proiectul va reuni 135 de studenti din tara dar si din Danemarca, Franta, Marea Britanie si Republica Moldova. În calitate de europarlamentari, participantii vor dezbate probleme europene de actualitate în cadrul comisiilor de Afaceri Externe, Drepturile Omului, Cultura si Educatie, Justitie si Afaceri Interne, Economic si Monetar.

Proiectul va începe în data de 15 aprilie cu o Gala de Deschidere, în Auditorium Maximum, urmata de o dezbatere deschisa publicului clujean pe tema: De ce este România doar o alternativa pentru tineri?. Invitatii nostri - profesorii universitari Andrei Marga, Nicolae Paun si Ovidiu Pecican, însarcinatul cu afaceri externe din partea Ambasadei Olandei domnul Hans Sandee, domnul Vasile Puscas, europarlamentarii Ramona Manescu si Oana Antonescu, redactorii Foreign Policy Ovidiu Nahoi si Ion Ionita - vor încerca sa aduca împreuna cu participantii raspunsuri dar si solutii pentru aceasta problema de interes major. Este prima dezbatere de acest gen din România, organizata de studenti, pentru studenti.

A doua conferinta va fi organizata pe 16 aprilie cu ajutorul revistei „Foreign Policy" si „Adevarul de seara". Ovidiu Nahoi si alti invitati de seama vor face schimb de opinii cu tinerii studenti si participanti, care vor avea ocazia sa îsi exprime pozitia vis-à-vis de tematica abordata - Noii pasoptisti: s-a nascut generatia care va schimba România?. La finalul celor patru zile de dezbateri intense, în data de 19 aprilie, va avea loc sedinta în plen. În cadrul acesteea se vor discuta si vota toate rezolutiile propuse si se va promulga o rezolutie comuna, care va fi trimisa ulterior sub forma de petitie la Parlamentul European. De asemenea, se va realiza un ziar al evenimentului care va cuprinde toate activitatile si întâmplarile de-a lungul proiectului, surprinse sub forma de interviuri, poze, articole.

Va stam la dispozitie pentru informatii suplimentare la adresa de e-mail

[email protected] sau la telefon 0743. 717. 887.

 
 
Tags: