Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Consiliul Roman de Cricket (Cricket Romania) are un prim membru afiliat

Fundatia Consiliul Roman de Cricket (Cricket Romania) si Transylvania Cricket Club (TCC), prima asociatie de cricket din Romania, au semnat ieri un acord de afiliere.
“Semnarea acestui acord reprezinta un pas inainte pentru cricket in Romania, iar noi - Transylvania Cricket Club – suntem incantati ca am fost primii invitati sa semnam acest acord. Ne dorim sa colaboram cu Cricket Romania si cu alte cluburi membre pentru a promova cricketul in aceasta tara.” - a declarat Comitetul TCC.

Infiintata in august 2009 la initiativa catorva iubitori de cricket care locuiesc in Romania, Cricket Romania este prima fundatie ale carei obiective sunt promovarea si dezvoltarea cricketului, precum si organizarea de competitii si introducerea acestui sport romanilor. Cricketul este un sport distractiv si accesibil tuturor, care dezvolta spiritul de echipa, disciplina si fair play-ul.

Semnarea acordului de afiliere dintre cele doua parti reprezinta pentru Cricket Romania un pas important spre a aduce sub acelasi patronaj toti jucatorii de cricket care locuiesc in Romania, ceea ce va facilita dezvoltarea cricketului si promovarea lui oamenilor interesati de acest sport – barbati, femei, baieti si fete. Obiectivul pe termen lung al Cricket Romania este de a avea in 10 ani o echipa nationala formata numai din romani care sa concureze in arena internationala, iar in urmatorii 2 ani sa faca parte din Consiliul International de Cricket (ICC).

In urma semnarii acordului de afiliere, TCC a devenit membru afiliat al fundatiei Consiliului Roman de Cricket si se va supune normelor, regulilor si reglementarilor fundatiei. Totodata, TCC va beneficia de suportul Cricket Romania, se va implica in dezvoltarea acestui sport la nivel national si va putea participa la competitiile nationale si internationale organizate de Cricket Romania si/sau Consiliul International de Cricket.

Pentru mai multe informatii:

Bianca Igas

Consiliul Roman de Cricket (Cricket Romania)

bianca.igas @ cricketromania.com

 
 
Tags: