From Classic to Jazz, în premieră la Ateneul Român

În premieră pe scena Ateneului, pe 27 noiembrie, în fața unui public elitist se întâlnesc muzicieni de renume din două genuri muzicale aparent diferite- muzică clasică și jazz- pentru a ne oferi 80 de minute de emoții puternice. La invitația lui Emil Bîzgă, Orchestra Filarmonică alături de muzicieni consacrați din New York (Xavier Davis – pian, David Baron- bass si Mark Whitfield Jr.- tobe) ne vor introduce în tainele unei lumi apreciate de melomani.

Profiturile obţinute în urma concertului susțin  60 de tineri cu vârste între 16-18 ani din centrele de plasament din București și Sinaia. Aceștia vor beneficia săptămânal de cursuri specializate pentru a-i ajuta să își descopere și dezvolte abilitățile ce le vor facilita accesul pe piața muncii. Este soluția pe care a găsit-o Asociația Manieres pentru a-i ajuta pe tinerii care se confruntă cu un dublu abandon, o dată cel al familie și a doua oară din partea unei societăți care este prea puțin pregătită pentru a-i sprijini când ajung la vârsta majoratului. În situaţia în care nu urmează cursurile unei instituţii de învăţământ, la vârsta de 18 ani tinerii sunt nevoiţi să părăsească centrul rămânând fără niciun sprijin.

Pe parcursul anilor Emil Bîzgă a colaborat cu Ray Charles, Vladimir Cozma, Tony Bennett și mulți alții. În program vor fi: prima parte, muzică clasică, urmată de un concert pentru trompetă în D major by G.Torelli, cantata nr 51 pentru trompetă și soprana (Diana Bucur) de J.S. Bach, concertul pentru oboi by A. Marcello. În cea de-a doua parte, de jazz, publicul se va întâlni cu Accacia Flower Album by Emil Bîzgă. Din program: G. Gershwin, C. Porumbescu, N. Rota şi A. C. Jobim.

Voucherele care permit accesul la concert și susținerea cauzei pot fi achiziționate online de pe www.fromclassictojazz.ro sau direct de la organizatori prin Ştefana Mireţ, stefana@fromclassictojazz.ro