Austrian Hours @ Green Hours

ulrich-d.jpg

Ulrich Drechsler Cello Quartet

Forumul Cultural Austriac impreună cu Green Hours 22 Jazz Café organizează în intervalul 27 ianuarie - 31 martie 2011 a doua ediție Austrian Hours @ Green Hours. Cele cinci concerte susținute de formaţii de jazz de notorietate internaţională, vor avea loc la clubul Green Hours Jazz Café, care se prezintă sub o nouă înfăţişare. 

Ulrich Drechsler Cello Quartet  - primul concert din seria celor 5, va avea loc joi, 27 ianuarie, orele 21:00.

Cu ocazia lansării noului său album, "Concinnity", saxofonistul Ulrich Drechsler, care evoluează de mulţi ani alături de diferite formaţii, împreună cu violonceliştii Rina Kaçinari şi Christof Unterberger şi cu bateristul Jörg Mikula, ne oferă un program destul de neobişnuit în lumea jazz-ului.

Drechsler şi cvartetul său au lucrat aproape doi ani la această muzică şi rezultatul e un nou album care sună bine, în ciuda orchestraţiei neobişnuite, fără a se confunda nicio clipă cu producţiile trend-ului dominant. Sonorităţile extrem de rafinate şi uneori arhaice ale violoncelului se combină într-un mod inedit cu tonurile întunecate ale clarinetului bas, iar la toate acestea se adaugă ritmurile sobre şi precise executate de Mikula. Programul a apărut nu demult la celebrul label Enja.