Zilele Culturii Japoneze la Bucureşti

La Bucureşti au început Zilele Culturii Japoneze. Timp de cinci zile Centrul de Studii Româno-Japoneze şi Universitatea Româno-Americană, organizează o serie de evenimente pentru promovarea culturii şi tradiţiilor japoneze.

 

Zilele culturii Japoneze au debutat aseară cu o paradă de kimonouri. Şerban Georgescu, coordonator la Centrul de Studii Româno-Japoneze spune la RFI ce alte evenimente vor mai avea loc.

Pe data de 8 mai, începând cu ora 18:00, la Sala Senatului Universităţii Româno - Americane, doamna profesor Mirela Murgescu va face o introducere în lumea lui Satoshi Kon. Evenimentele continuă miercuri, 9 mai, zi dedicată artelor marţiale japoneze. În Aula Universităţii Româno-Americane, începând cu ora 18:00 vor fi demonstraţii de: Ninjutsu, Karate, Kempo, Aikido. Eveniment realizat cu sprijinul Clubului Sportiv Cavaler Aikido.

Joi, 10 mai, va avea loc aniversarea a 7 ani de la înfiinţarea Centrului de Studii Româno-Japoneze, moment marcat printr-un Workshop de Manga realizat cu sprijinul Asociaţiei Rădăcini Culturale, Haramichi-RO, la ora 17:00.

Aniversarea continuă de la ora 19:00 în Aula Magna a Universităţii Româno - Americane unde se va desfăşura Gala de Premiere a Cursanţilor CSRJ. Seria de evenimente se va încheia vineri, 11 mai. Centrul de Studii Româno-Japoneze şi Hot Pot vă invită să descoperiţi tainele Bucătăriei Japoneze împreună cu Marui Sensei de la ora 12:00. Începând cu ora 16:30, la Sala Senatului Universităţii Româno - Americane va avea loc conferinţa cu tema "Budismul japonez. De la începuturi până azi" susţinută de domnul Ştefan Liiceanu.

Liliana Simionescu in dialog cu Şerban Georgescu