RFI, France 24 şi GoodPlanet: "Împreună pentru Obiectivele Mileniului"

rfi-good-planet-france-24-impreuna.jpg

RFI, Good Planet, France 24, Împreună pentru Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului

Vineri, la Paris, a fost prezentat proiectul Împreună pentru Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului. RFI, RFI România, canalul de televiziune France 24 şi fundaţia GoodPlanet sunt parteneri în acest proiect ce pune accentul pe soluţii de combatere a sărăciei, de îmbunătăţire a sistemelor de sănătate şi educaţie. La conferinţa de presă menită să prezinte acest proiect comun a fost prezentă, alături de celebrul fotograf francez Yann Arthus-Bertrand, si Geneviève Goëtzinger, directoarea delegată RFI. De ce s-a implicat radioul nostru în acest proiect, aflaţi în cele ce urmează, într-un scurt interviu realizat de Vasile Damian.

Geneviève Goëtzinger: În primul rând, pentru că este un proiect care corespunde valorilor noastre, e un proiect care corespunde temelor pe care le abordăm de obicei - dezvoltare, sănătate, fractură digitală - pe undele RFI. De aceea ne-am asociat deci cu France 24, cu fundaţia GoodPlanet şi cu RFI România pentru a difuza o serie de reportaje. Proiectul se poate realiza şi graţie fondurilor Uniunii Europene. Am câştigat o licitaţie extrem de importantă - erau peste 300 de dosare în competiţie şi noi am rămas printre cei 33 selectionaţi pentru acest proiect, care este unul de lungă durată - alt lucru pe care l-am apreciat -, întrucât va dura trei ani de zile. Răstimp în care vor fi realizate şi difuzate 50 de reportaje pentru RFI în franceză şi 30 de reportaje în limba română pe undele RFI România.

Vasile Damian: Concret, în cadrul căror emisiuni se vor încadra aceste reportaje, cum si când vor fi difuzate?

Geneviève Goëtzinger: Înainte de toate, în emisiuni care tratează subiecte legate de Obiectivele Mileniului - sănătate, locul femeii în societate, educaţie, mediu înconjurător şamd. Am început deja să tratăm un subiect, am făcut un reportaj în Tunisia, ţară în care am aflat că înaintea revoluţiei, înaintea «primăverii arabe», o serie de profesori care nu câştigau destui bani din munca lor de profesori aveau o a doua meserie, lucru fireşte făcut în detrimentul elevilor. E doar un exemplu de subiect care a fost deja difuzat, dar vor exista multe altele.

Citeste mai multe despre acest subiect pe rfi.fr.

330

Facebook comments