Reportaj RFI : Francezii din România, mai mult cu Sarkozy

montage-1-0.jpg

Francezii din România, mai mult cu Sarkozy© Reuters

Francezii din România nu s-au lăsat impresionaţi de rezultatele primului tur şi cred totuşi că preşedintele Nicolas Sarkozy va reuşi în cele din urmă câştigarea unui nou mandat chiar dacă... "la limită".

Membrii comunităţii franceze din România şi-au dat întâlnire aseară pentru a aştepta împreună publicarea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Ce cred francezii din România despre alegerile din Franţa. Ascultaţi un reportaj de Ştefan Popescu .

Francezii veniţi la Novotel sunt alături de preşedintele Sarkozy, după cum ne arată şi afişele din sala Lyon special închiriată pentru eveniment. Unii deplâng faptul că la Iaşi socialiştii francezi din România au organizat o reuniune cu studenţii pentru a le explica programul lui François Hollande pentru Europa. UMP-ul nu a făcut nimic ! se plânge un alegător.


Spiritele încep să se anime în momentul în care un fost ministru al guvernului României, cu dublă cetăţenie, română şi franceză, Theodor Paleologu, îşi face apariţia. După plecarea fostului ministru s-a "spart" şi seara electorală a francezilor de la Novotel, nu fără promisiunea de a reveni pe 6 mai pentru a-şi confirma pronosticurile.

Un reportaj de Ştefan Popescu