Nunta cu 2 miliarde de invitaţi (România Liberă)

printului-william-catherine-middleton.jpg

Prinţului William & Catherine Middleton

„Regina a spus: «I want my ambassadors!»” (România Liberă). „Eu, Catherine Elizabeth «nesupusă»” (Jurnalul Naţional). „Cât mai aşteaptă UDMR statutul minorităţilor” (Evenimentul Zilei). „Băsescu l-a concediat pe Lăzăroiu pe motiv de UDMR” (Jurnalul Naţional). „Munca la români: Noi nu suntem lăsaţi să fim harnici” (Adevărul). 

Atenţia lumii întregi se îndreaptă astăzi către Londra.

Nunta cu 2 miliarde de invitaţi”. România Liberă îşi deschide ediţia anunţând că peste două miliarde de oameni din întreaga lume vor urmări transmisiunile în direct pe mai mult de 100 de posturi de televiziune. Alianţa dintre tânărul prinţ şi viitoarea să soţie este mai mult decât benefică pentru monarhia britanică - cuplul oferind o imagine proaspătă şi modernă.

În editorialul României Libere, Cristian Câmpeanu scrie că „monarhia este cel mai natural regim posibil - există un temei pentru care toate poveştile sunt despre prinţi şi prinţese, nu despre preşedinţi sau secretari generali”, dar şi că „imperiile sunt, în general, un lucru bun, cu condiţia să fie vorba despre imperiul britanic sau ceva pe-aproape”.

Regina a spus: 'I want my ambassadors!'". Ambasadorul român la Londra, Ion Jinga, va participa la nunta regală dintre Prinţul William şi Kate Middleton. Diplomatul va respecta dorinţa mirilor de a nu primi cadouri şi va face o donaţie către unul dintre ONG-urile recomandate de cuplul regal. Ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris, scrie pe blogul său că "sunt doar puţine ţări în afară de Marea Britanie unde nunta regală a fost urmărită cu mai mare interes decât în România" anunţă România Liberă.

Eu, Catherine Elizabeth «nesupusă»”. Jurnalul Naţional ştie că la repetiţia „în doi” de ieri, Kate a ales modelul de jurământ către prinţul William inovat de prinţesa Diana, în 1981, când s-a căsătorit cu prinţul Charles. Atunci, din jurământul matrimonial, cea care dacă ar fi trăit acum, i-ar fi fost soacra lui Kate, a omis formula „supunere”. A păstrat doar jurămintele de „dragoste, devotament, respect şi de a-i fi alături şi la bine, şi la rau” prinţului Charles.

„Băsescu l-a concediat pe Lăzăroiu pe motiv de UDMR”, notează Jurnalul Naţional deşi comunicatul oficial nu pomeneşte despre aşa ceva. În urmă cu două zile, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu declarat într-un interviu pentru Agerpres că în „forma care este” acum UDMR este o formaţiune tolerată şi că, în mod normal, ea poate fi contestată la Tribunal, deoarece nu este un partid politic.

Cât mai aşteaptă UDMR statutul minorităţilor”. Din Evenimentul ZileiLegea  dorită de Uniune până în iunie zace în sertarul Comisiei pentru drepturile omului. Dacă problema nu se adoptă pentru că nu există voinţă politică, atunci avem o problemă”, spune Kelemen Hunor, preşedintele formaţiunii.

Gândul.info se întreabă cum „Aeroportul fantomă din Braşov prinde contur: un gard de 2 milioane de euro”. Altă "afacere" a Consiliului Judeţean Braşov, condusă de liberalul Aristotel Căncescu. De aproape şase ani, AIBG - adică Aeroportul  Braşov - Ghimbav - este o Fata Morgana, având, din când în când, doar scop electoral. După multe "rateuri", construirea  a fost "bătută în cuie", în 2006, cu Intelcan Technosystems Ltd, aparţinând unui cetăţean canadian originar din Braşov, pe nume Ronald Weisberger, care a promis că va finanţa integral investiţia de 120 de milioane de euro şi o va da gata în 36 de luni.

Puţin înainte de 1 mai Adevărul titrează „Munca la români: Noi nu suntem lăsaţi să fim harnici”. Deşi pare surprinzător, românii sunt printre cei mai muncitori angajaţi din Uniunea Europeană. Acest lucru reiese din statisticile cu privire la orele petrecute la serviciu, însă situaţia se schimbă când vine vorba de performanţă sau eficientă, capitole la care angajaţii români sunt cu mult în urma vecinilor din UE.

Cât despre 1 mai, va fi „Cald la mare, ploaie la munte” anunţa România Liberă şi cu toate că nu beneficiem de reduceri, majoritatea locurilor de cazare au fost ocupate, atât la mare cât şi la munte. 

Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu