După Mangafa, a venit Mangul. Cine urmează? (Gandul)

Plagiator în serie (Evenimentul Zilei) - De ce primesc milionarii scrisoare de la Fisc (România Liberă) - Capitalurile pleacă, salariile se reîntregesc din condei, iar creşterea este nefiscalizată. Ţine economia? (Ziarul Financiar) - Un tramvai numit teroare (Adevărul)

Plagiator în serie. Evenimentul Zilei consideră că premierul are toate dovezile să-şi respecte cuvântul: demiterea ministrului Educaţiei. Cercetători din lumea întreagă confirmă plagiatele lui Ioan Mang. Noul şef al Învăţământului a copiat până şi greşelile. Comisia de Etică anchetează cazul. Lumea universitară condamnă.

După Mangafa, a venit Mangul. Cine urmează?

Cristian Tudor Popescu consideră în Gandul că “Mang nu e decât un vârf al aisbergului murdar care scufundă pregătirea universitară. În spatele acestui veteran al metodei, se aliniază sute, mii de tineri care, chiar când subsemnatul scriu aceste rânduri, mai dau încă un copy-paste în lucrările lor de masterat şi doctorat. Incompetenţa care se pregăteşte pentru impostură în posturi vitale ameninţă România ca un val negru. În lunile şi anii lungi de opoziţie, nu a  găsit timp dl Ponta să verifice şi să pregătească un ministru capabil şi curat în acest post esenţial pentru soarta statului român? Dacă pleacă şi Mang, cum va arăta următorul apostol trimis de Ponta la Educaţie?”

De ce primesc milionarii scrisoare de la Fisc. România Liberă scrie că 350 de oameni de afaceri bogaţi au primit scrisori de la Fisc care le aduce aminte că trebuie să-şi plătească dările către stat aferente veniturilor obţinute, fie în ţară fie în străinătate. Operaţiunea face parte dintr-un plan al statului de combatere a evaziunii fiscale. Scrisoarea de avertizare a fost concepută în luna aprilie, cu două zile înainte de Paşte. Pe atunci şef la Departamentul de Control al Marilor Averi din cadrul ANAF era Sorin Blejnar. Surse din ANAF au precizat pentru RL că destinatarilor scrisorii nu trebuie să li se pună din start ştampila de evazionişti fiscal. Care sunt urmările acestui demers? Potrivit surselor din ANAF, „cei care nu şi le vor declara, vor fi vizitaţi de inspectori. Însă nu degrabă. Britanicii au pornit în aprilie 2009 şi de-abia acum au început să facă primele verificări". 

Capitalurile pleacă, salariile se reîntregesc din condei, iar creşterea este nefiscalizată. Ţine economia? Cristian Hostiuc semnalează în Ziarul Financiar că „de un an bani noi nu prea mai intră în România. Investitorii stau departe, românii care muncesc în străinătate nu mai au ce să trimită acasă, iar fondurile europene, aşa puţine cum erau, au fost deja cheltuite electoral. Ca să dea bine la votanţi. Să ştiţi că cei din USL nu sunt diferiţi faţă de cei din PDL la împărţirea banilor, se schimbă doar furnizorii.

FMI continuă să creadă într-o creştere economică de 1,5% în acest an, dar plusul tot din agricultură va veni. Iar aici veniturile nu sunt fiscalizate, iar statul nu are de unde să strângă bani la buget. Şi în aceste condiţii, nu are de unde reîntregi salariile. S-ar putea ca următoarea tranşă de 8% să mai aştepte. Pentru că nici la anul nu vor fi bani”.

Un tramvai numit teroare. Un tramvai din linia 41 care s-a blocat pe şine într-un pasaj din Capitală s-a dovedit a fi o provocare prea mare pentru cei trei vatmani care au băgat în spital 86 de persoane, scrie Adevărul. Cei trei conductori de pe linia 41 care se fac responsabili pentru cel mai grav accident de circulaţie din istoria Capitalei au mai avut la activ şi alte accidente, însă RATB le încadrează la categoria „uşoare"