Wall Street în creştere

jurnal-rfi-7h.jpg

Jurnal RFI 07 h

Wall Street creşte ca urmare a unui articol ce anunţă un pact franco-german pentru Europa.  The Guardian a publicat ieri un articol în care susţine că Franţa şi Germania au convenit asupra unui plan de a pune capăt crizei datoriilor prin creşterea capacităţii Fondului European de Stabilitate Financiară la suma record de 2.000 de miliarde de euro faţă de 440 de miliarde cât este în prezent.

Moody's a retrogradat ratingul datoriei Spaniei cu două trepte, la A1 şi a spus că acesta ar putea fi redus în continuare pe termen mediu. Moody's şi-a justificat decizia prin faptul că "Spania continua să fie vulnerabilă la presiunile pieţei" şi că avea vă o creştere economică de numai 1% fata de 1.8 % cât estimase agenţia.

Francois Hollande l-ar învinge detaşat pe Nicolas Sarkozy în alegerile prezidenţiale. Un sondaj citat de AFP arata ca în primul tur, Francois Hollande ar obţine 35 la sută din intenţiile de vot, fiind urmat de Nicolas Sarkozy cu 25 la sută, de liderul extremei drepte Marine Le Pen (16 la sută) şi candidatul de centru Francois Bayrou (9 la sută).

Campioana României, Oţelul Galaţi, a înregistrat a treia înfrângere în Liga Campionilor, după ce a fost învinsă, ieri pe Arena Naţională, scor 2-0, de Manchester United, în etapa a treia a grupei C.

 

 
Jurnal RFI cu Andreea Pietroşel
 
Tags: