Victor Ponta: Doresc ca Traian Băsescu să plece de la putere cât mai rapid

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că îşi doreşte ca şeful statului, Traian Băsescu, să plece de la putere cât mai rapid ca să se termine cu "sistemul său securist".

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va renunţa la titlul de doctor dacă se va stabili, de către comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei, că a greşit trecând la sfârşitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, şi nu în subsolul paginii.

Intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, după "un dezastru de management" şi seceta din 2011, nu vizează falimentul companiei, ci reorganizarea, care va dura 16-18 luni, şi nu va duce la vânzarea de active sau închiderea de hidrocentrale, a declarat Remus Vulpescu, preşedintele CA şi şeful OPSPI.

În cazul lui Mircea Diaconu, actual ministru al Culturii, procurorii au constatat cinci infracţiuni de conflict de interes, comise de actor în calitate de director de teatru pentru a-şi favoriza soţia, Diana Lupescu, actriţă, regizoare şi scenografă la Teatrului "C. I. Nottara" din Bucureşti.

Criza din zona euro reprezintă un test al metodei propuse de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, adeptă austerităţii bugetare şi măsurilor calculate, cu impact pe termen lung, comentează publicaţia electronică EUObserver.