SUA şi NATO sunt îngrijorate de securitatea stocurilor de arme chimice libiene

Oficialii au discutat în ultimele săptămâni cu reprezentanţii Consiliului Naţional de Tranziţie libian în legătură cu asigurarea securităţii stocurilor de armament libiene în cazul înlăturării de la putere a regimului lui Muammar Kadhafi, relatează CNN.

Între timp rebelii libieni îşi consolidează poziţiile în Tripoli trimiţând în continuare efective suplimentare în capitală, pe rute maritime dinspre Misrata.

Dominique Strauss-Kahn ar putea fi eliberat peste câteva ore şi ar putea pleca în Franţa, după ce procurorul care instrumentă cazul a solicitat instanţei renunţarea la toate acuzaţiile împotriva fostului şef al FMI, acuzat de agresiune sexuală asupra unei cameriste originare din Guineea.

Anumite zone din jurul centralei de la Fukushima vor rămâne evacuate timp de câteva decenii anunţã presa japoneză. Premierul Naoto Kan, care a anunţat că va demisiona la sfârşitul lunii, urmează să viziteze regiunea sâmbătă, pentru a prezenta scuze locuitorilor evacuaţi imediat după accidentul nuclear provocat de un violent cutremur urmat de un tsunami uriaş, la 11 martie.