Regele Mihai revine la tribuna Legislativului

Parlamentul a aprobat, astăzi, propunerea PNL de a-l invita pe 25 octombrie pe Regele Mihai într-o şedinţă solemnă a Legislativului, decizia fiind luată cu 203 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi 46 de abţineri.

PDL a votat astăzi "pentru", după ce ieri s-a opus invitării Majestăţii Sale motivând că nu există o bază constituţională pentru această iniţiativă Casa Regală informează că a primit cu bucurie decizia Parlamentului şi menţionează că, după mai bine de 60 de ani, Regele Mihai revine la tribuna Legislativului şi se va adresa naţiunii "într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate, speranţă şi respect în societate.

Finlanda va vota, alături de Olanda, împotriva aderării României la spaţiul Schengen. Potrivit unor surse europene citate de agenţia mediafax, autorităţile de la helsinki se vor alătura Olandei cu un vot negativ în Consiliul Justiţie Afaceri Interne programat la 22 septembrie, pe tema aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, motivaţia fiind legată de situaţia politică internă finlandeză.

Academia Română va face modificări pentru cuvintele "ţigan" şi "jidan" în noul DEX. Instituţia va face modificările solicitate de mai multe organizaţii şi instituţii pentru cele două cuvinte pe care acestea le consideră jignitoare la adresa etniei rome şi evreilor, într-un nou tiraj al Dicţionarului Explicativ al Limbii Române , a declarat Marius Sala vicepreşedinte al Academiei Române şi director al Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti". El a mai spus că un nou tiraj DEX va ieşi "în curând" de la tipografie şi va cuprinde "toate modificările solicitate".

Decizia Standard & Poor's de a reduce ratingul Italiei nu reflectă realitatea şi pare influenţată de considerente politice a declarat azi premierul italian Silvio Berlusconi care a adăugat că guvernul italian a pregătit deja măsuri de stimulare a creşterii economice.