Obama: Regimul lui Muammar Gaddafi e aproape de colaps

Regimul lui Muammar Gaddafi prezintă semne de colaps - anunţul a fost făcut de preşedintele american  care i-a cerut liderului libian să renunţe la putere pentru a evita vărsarea de sânge.

Forţele rebele au preluat, aseară, controlul asupra mai multor zone importante din Tripoli, inclusiv asupra pieţii centrale, locul de reuniune al susţinătorilor lui Gaddafi. Purtătorul de cuvânt al regimului libian a declarat duminică seară că 1.300 de persoane au murit în ultimele 24 de ore la Tripoli.

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a avertizat,  împotriva oricărei intervenţii militare străine împotriva Damascului, respingând solicitările occidentale de a renunţa la putere.
Preşedintele american, Barack Obama, şi mai multe ţări occidentale i-au cerut explicit joi lui Bashar al-Assad să se retragă de la putere, adoptând noi sancţiuni împotriva regimului de la Damasc, la cinci luni de la declanşarea unei represiuni sângeroase împotriva manifestanţilor antiguvernamentali.

Preşedintele ungar îi sfătuieşte pe maghiarii din România să ceară dublă cetăţenie.
El i-a încurajat pe ardelenii vorbitori de limbă maghiară să ceară cetăţenia acestui stat. El a declarat că primeşte zilnic câte 500-1.000 de cereri din bazinul carpatic pentru acordarea cetăţeniei.

 
Jurnal RFI cu Andreea Pietroşel