Înscrierea în clasa pregătitoare va începe în 5 martie

Înscrierea în clasa pregătitoare rămâne în vigoare Curtea de Apel Bucureşti a respins, astăzi, cererea formulată de mai mulţi părinţi de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare, care va începe în 5 martie.

 

Poziţia României privind Serbia e corectă pe fond, dar trebuia o comunicare mai bună spune la RFI România preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat, Titus Corlăţean.

România susţine în continuare parcursul european al Serbiei, dar dacă vrea să adere la UE, statul vecin trebuie să respecte anumite criterii, printre care şi drepturile minorităţii române . Bucureştiul a blocat acordarea statutului de candidat la UE pentru Serbia, până la semnarea unui protocol privind drepturile vlahilor.

Serbia nu va accepta "condiţii imposibile" pentru aderarea la UE, declară preşedintele Boris Tadici, subliniind că vlahii de pe teritoriul sârb refuză să se declare români,

Preşedintele Traian Băsescu pleacă la Bruxelles pentru semnarea Tratatului european de guvernanţă fiscală

Între timp la Bucureşti sindicaliştii au încheiat protestul din faţa sediului Guvernului, spunând că dacă România semnează noul Tratat fiscal al UE, "ne condamnăm" pe mulţi ani de acum înainte la un ritm de creştere economică extrem de lent.