FMI critică proiectul legii sănătăţii

jurnal-rfi-7h.jpg

Jurnalul orei 07 h

„Susţinem reforma dar în condiţiile unei legi cu reguli şi sancţiuni dure” se arată într-o scrisoare pubicată de Hotnews.ro.

În acest context preşedintele Traian Băsescu a acordat aseară un interviu postului naţional de televiziune pentru clarificări, deşi în cursul zilei de ieri afirmă că nu ar exista niciun motiv care să împiedice noua lege a sănătăţii să fie pusă în dezbatere publică – aruncând blocajul pe seama UDMR şi a unor baroni din sistem.

Belgia se pregăteşte de o grevă generală anunţată pentru joi, care şi-a făcut deja simţită prezenţa, întrucât toată reţeaua de căi ferate din sudul ţării a fost paralizată încă de miercuri. Funcţionarii publici contestă un proiect de lege privind vârsta de pensionare pe care senatul belgian ar trebui să îl aprobe joi.

Moţiunea de cenzură "După 22 de ani, democraţia în pericol" iniţiată de Opoziţie ca urmare a asumării răspunderii Guvernului asupra legii privind comasarea alegerilor în anul 2012 şi va fi dezbătuta şi votata, azi, în plenul Parlamentului.

 
Jurnal RFI cu Andreea Pietroşel
 
Tags: