21 de soldaţi turci au fost ucişi în atacuri lansate simultan de rebelii kurzi

jurnal-rfi-10h.jpg

Jurnal RFI 10 h

21 de soldaţi turci au fost ucişi în atacuri lansate simultan de rebelii kurzi,  împotriva unor posturi militare situate la frontiera irakiană, a anunţat postul de televiziune NTV. Atacurile mai multor grupuri de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) s-au produs în localităţile Cukurca şi Yuksekova, în provincia Hakkari, potrivit postului de televiziune.

Grecia se confrunta cu o grevă de 48 de ore organizată la apelul marilor sindicate în semn de protest faţă de o nouă serie de măsuri de austeritate supuse mâine aprobării parlamentului elen. Corespondentul rfi şi rra la Atena, Monica Chihaia ne spune care este atmosferă acolo.

Vlad Filat i-a cerut lui Vladimir Puţin un preţ mai mic pentru gaze şi un contract pe cinci ani. Cererea a fost făcută la Sankt-Petersburg, cu ocazia summitului CSI. Potrivit Pro Tv Chişinău, Puţin nu i-a oferit un răspuns imediat lui Vlad Filat, dar a promis că va transmite solicitarea să oficialilor din cadrul companiei Gazprom. Actualul contract de import de gaze expiră la sfârşitul lui 2011.

 
 
Tags: