Prooccidentalii nu pot desemna preşedintele la Chisinau

Două voturi, atât le mai lipsesc partidelor pro-europene din Parlamentul Republicii Moldova, pentru a putea alege şeful statului. Foiletonul "Wikileaks" continuă, noi documente confidenţiale sunt date publicităţii. In capitala kazahstanului, Astana, a inceput summitul OSCE, cel mai mare eveniment politico-diplomatic organizat vreodată în Asia Centrală fostă sovietică. Colecţia lăsată de Brâncuşi legatarilor săi va fi scoasă la licitaţie marţi, la Paris.

Două voturi, atât le mai lipsesc partidelor pro-europene din Parlamentul Republicii Moldova, pentru a putea alege şeful statului. După ce luni excludea orice contact cu PCRM-ul, marţi premierul Vlad Filat, lider al democrat-liberalilor moldoveni, nu exclude un dialog cu formaţiunea condusă de Vladimir Voronin. Imediat va fi alături de noi cu explicaţii corespondentul RFI la Chişinău Valeria Viţu.

Foiletonul "Wikileaks" continuă, noi documente confidenţiale sunt date publicităţii. Reacţiile cancelariilor occidentale apar în acelaşi ritm: de la Paris Nicolas Sarkozy spune că aceste dezvăluiri reprezintă "ultimul prag al iresponsabilităţii" în timp ce la Washington şefa diplomaţiei americane Hillary Clinton apreciază că aceste divulgări sunt sinonime cu un atac împotriva comunităţii internaţionale.

28 de şefi de stat şi 10 premieri sunt aşteptaţi din această seară la Astana, în capitala Kazahstanului, la summitul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa -OSCE- cel mai mare eveniment politico-diplomatic organizat vreodată în Asia Centrală fostă sovietică. Se află acolo trimisul special al RFI şi TVR Liviu Iurea care ne va da detalii în emisiunea din această seară.

Se vinde Brâncuşi la Paris! Colecţia de piese şi obiecte personale pe care sculptorul le-a lăsat-o legatarilor săi, artiştii Nicoleta Dumitrescu şi Alexandru Istrati, este scoasă la licitaţie marţi. Ansamblul estimat la două milioane de euro, cuprinde trei sculpturi, 20 de piese de mobilier şi obiecte lucrate sau transformate de Brâncuşi pentru uzul zilnic, dar şi obiecte personale ale artistului.