Prima demisie în tabăra democrat-liberală după eşecul de la locale

Elena Udrea renunţă la şefia PDL Bucureşti. Cristian Poteraş, care a pierdut sectorul 6 anunţă mâine dacă demisionează din fruntea filialei de sector a partidului.

Raportul de activitate pe 2011 al TVR a fost respins de Parlament. Votul negativ al parlamentarilor echivalează cu demiterea lui Alexandru Lăzescu din fruntea televiziunii publice. Propunerea USL, jurnalistul Radu Călin Cristea devine director interimar al instituţiei. "Terminaţi cu politica anti-europeană", "Daţi apă la moară naţionalismului şi populismului" - au fost doar câteva din reacţiile de astăzi ale şefilor de grupuri politice din Parlamentul European. Eurodeputaţii şi-au arătat astfel nemulţumirea faţă de decizia de săptămâna trecută de a exclude Parlamentul European din procesul de decizie pe chestiuni privind spaţiul Schengen.
Opoziţia s-a dezlănţuit la Moscova. Peste 100.000 de persoane participă la marşul împotriva  preşedintelui Vladimir Putin. Manifestaţia are loc după ce ieri forţele de ordine au percheziţionat domiciliile a zece lideri ai opoziţiei. De săptămâna trecută, în Rusia a intrat în vigoare legea care prevede amenzi de până la 7000 de euro pentru cei care perturbă ordinea publică la manifestaţii. 
Este sau nu oportună o intervenţie militară în Siria? Marea Britanie şi Franţa nu exclud această variantă, Germania e reticentă la idee. Moscova cea care blochează în Consiliul de securitate orice intervenţie militară străină, anunţă că ar susţine înlăturarea lui Bashar Al-Assad dacă poporul sirian ar dori acest lucru.

 
Emisiunea 40 de minute din 12 iunie 2012