Muammar Gaddafi ameninţă să se alieze cu liderul Al-Qaida, Osama ben Laden

Dictatorul libian Muammar Gaddafi ameninţă să se alieze cu liderul Al-Qaida, Osama ben Laden  pentru a lansa represalii. Între timp, comunitatea internaţională pare din ce în ce mai determinată să institutie o zonă de excludere aeriană deasupra Libiei. Subiectul se va afla pe agenda reuniunii de joi a miniştrilor Apărării din ţările membre NATO.

Bulgaria se arată gata să primească refugiaţi din ţările arabe. Decizia, adoptată la inițiativă comisarului pentru ajutor umanitar Cristalina Gheorghieva, este privită ca o încercare de a câştiga bunăvoinţa ţărilor care se opun aderării Sofiei la spaţiul Schenghen. Ideea ar putea fi avansată la summitul extraordinar consacrat situaţiei din Libia, care va avea loc vineri  la Bruxelles.

Controlul total asupra a tot ce se întâmplă în vamă şi beneficiarul final este Partidul Democrat Liberal. Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, Vasile Lincu, sugerează că fostul ministru de interne Vasile Blaga ar fi personajul politic principal din scandalul corupţiei din vămi.

Preţul benzinei continuă să crească. Marţi şi miercuri, doi producători, OMV Petrom şi Rompetrol au majorat tarifele cu aproximativ 9 bani pe litru, pentru a doua oară în interval de o săptămână. Guvernatorul BNR avertizează că scumpirea carburanţilor riscă să pună în pericol ţinta de inflaţie a băncii naţionale pe acest an.

 
Emisiunea 40 de minute din 9 martie 2011