Guvernul irlandez a prezentat un program de austeritate draconic

Românii sunt cei care au îndatorat România şi nu băncile comerciale care au atras resurse din exterior pentru a acoperi cererea de finanţare, sustine guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Portugalia este confruntată astăzi cu o grevă generală, guvernul irlandez a prezentat un program de austeritate draconic prin care vizează reducerea deficitului bugetar de la 32% din Produsul Intern Brut la 3% din PIB până în 2014, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional FMI solicită Greciei „mai multe eforturi” în vederea acordării următoarei tranşe a împrumutului extern iar premierul moldovean Vlad Filat consideră că rezultatele alegerilor legislative de duminică vor confirma eforturile depuse de Guvernul său în vederea apropierii ţării de UE.

Românii sunt cei care au îndatorat România şi nu băncile comerciale care au atras resurse din exterior pentru a acoperi cererea de finanţare.

Declaraţia a fost facută astăzi de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Portugalia este confruntată astăzi cu o grevă generală care va afecta atât sectorul public cât şi pe cel privat. Sindicatele, unite pentru prima dată din 1988 încoace, denunţă măsurile de austeritate impuse de guvernul de la Lisabona.

Guvernul irlandez a prezentat un program de austeritate draconic prin care vizează reducerea deficitului bugetar de la 32% din Produsul Intern Brut (PIB) la 3% din PIB până în 2014, problemă de care este condiţionată primirea unui ajutor financiar internaţional

Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional FMI solicită Greciei „mai multe eforturi” în vederea acordării următoarei tranşe a împrumutului extern.

E vorba de reforme structurale în domeniile Sănătăţii, Societăţilor Publice şi Fiscalităţii, menite să asigure majorarea veniturilor la buget.

Premierul moldovean Vlad Filat consideră că rezultatele alegerilor legislative de duminică vor confirma eforturile depuse de Guvernul său în vederea apropierii ţării de UE

Intr-un comentariu publicat de EUObserver, Filat enumeră principalele realizări ale guvernării sale.

La magazinul European un semnal de alarma: 45 la suta dintre femeile europene au fost victime ale diferitelor forme de violenta arata un studio European Women`s Lobby.