Germania propune o aderare în doi timpi la Schengen

Ideea ar fi ca cele două ţări să intre în spaţiul de liberă circulaţie mai întâi cu frontierele aeriene. Dacă iniţiativa întruneşte consens în rândul celor 27 ne lămurim în 40 de minute.

126 de romani au fost evacuaţi până acum din Libia. O cursă charter pleacă astăzi din Bucureşti către Tripoli. Cetăţenii români aflaţi în zona de conflict sunt rugaţi să confirme la ambasada din capitala libiana intenţia fermă de a părăsi, în regim de urgenţă, teritoriul ţării.

Revoltele din lumea arabă sunt salutate de unii istorici şi comentatori ca o nouă "accelerare" a istoriei, a doua ca amploare după căderea comunismului în 1989. În paralel, însă, lumea descoperă că Africa este paradisul dictatorilor, dintre care unii au ştiut să rămână discreţi iar alţii au rezistat la putere fiind "mari prieteni ai Occidentului". Libianul Ghaddafi este campionul Africii în materie de număr de ani petrecuţi în fruntea unui stat. Analizăm fenomenul în 40 de minute.

 Ministrul agriculturii Valeriu Tabără reclamă preţurile prea mari din supermarketuri şi atrage atenţia asupra unor posibile practici anticoncurenţiale ale marilor magazine. În replică vicepreşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale spune că scumpirea alimentelor are la bază lista de preţuri aplicată de furnizori. Un interviu în emisiunea din această seară.

 
Emisiunea 40 de minute din 24 februarie 2011