Euranet - 21 Decembrie

Modernizarea României, reconclierea naţională, eliminarea tentativelor de oligarhizare, elaborarea unei noi strategii de apărare a ţării. Iată câteva din priorităţile noului mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu. El a depus luni, 21 decembrie, jurământul pentru încă 5 ani la Cotroceni. Ioana Haşu i-a urmărit discursul şi ni-l va prezenta în 40 de minute.

După 20 de ani, românii ridică din nou baricada de la Inter. Regizorul Paul Cozighian, pe atunci student la regie-film, va prezenta, în premieră, în această seară imagini din noaptea de 21 decembrie 89, în care 49 de bucureşteni mureau pentru libertate. Un interviu în 40 de minute.

După ce peste 2000 de pasageri au rămas blocaţi o noapte întreagă în trenurile Eurostar din cauza unor pene de curent provocate de vremea rea, discutăm în premieră despre un set de reguli europene în vigoare din 1 decembrie, referitoare la drepturile călătorilor. În direct de la Bruxelles Mihaela Gherghişan vine cu detalii.

Afumat sau nu, gătit în feluri din cele mai diverse, somonul este nelipsit de la mesele de Crăciun şi Revelion în multe ţări ale lumii. Fermele specializate din Norvegia se confruntă în acest an cu o problemă majoră: purici care parazitează gustosul peşte. Piscicultorii au angajat sume importante pentru a prezerva imaginea unui sector cu o bună cifră de afaceri la export. Ne spune mai multe Petre Răileanu.