Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CSAT dă undă verde cumpărării de avioane de vânătoare

CSAT dă undă verde cumpărării de avioane de vânătoare care sa înlocuiască depăşitele Mig 21 Lancer. Despre ce aparate e vorba şi cât va costa acest program vă spunem în această seară.

Recentele proteste de mică amploare organizate la Paris pe fondul publicării caricaturilor cu profetul Mahomed îl determină pe ministrul de interne Manuel Valls să declare că Franţa îi va expulza pe cei care, în numele islamului, ameninţă ordinea publică. Fundamentalismul nu înseamnă islam a declarat demnitarul cu ocazia inaugurării Marii Moschei de la Strasbourg.

Coaliţia de guvernare din Grecia a ajuns la un acord asupra măsurilor de austeritate, cerute de creditorii tarii. Se urmăreşte o economie la buget de cel puţin 11,5 miliarde de euro pentru 2013 şi 2014. Reprezentanţii troikăi sunt aşteptaţi duminică la Atena pentru a se pronunţa cu privire la această înţelegere.

Participantii la reuniunea anuală a ONU nu reuşesc să găsească nici o soluţie pentru Siria care marchează un record negativ al celor 18 luni de conflict. Peste 300 de oameni şi-au pierdut viaţa numai în cursul zilei de miercuri. Tot de la începutul violenţelor 12 jurnalişti au murit în Siria.

Salonul Auto de la Paris începe sâmbătă. Dacia lansează noi modele în timp ce marii producători speră să impresioneze cu maşini electrice, cu tehnologie digitală precum ecrane tactile şi conexiuni la internet. Pe o piaţă aflată în declin abrupt, cheia vânzărilor o reprezintă însă maşinile ieftine.

 
Emisiunea 40 de minute din 27 septembrie 2012