Comuniştii ar putea reveni la putere în Republica Moldova

Comunistii sustin ca au incheiat o alianta cu democratii condusi de Marian Lupu. De partea sa liderul PD spune ca nu a fost luata nici o decizie dar ca oferta comunistilor este "generoasa". Americanii de la Continental Airlines, condamnati la amendă şi despăgubiri pentru accidentul aviatic din anul 2000 in care a fost implicat un avion Concorde. Coasta de Fildeş se află în plină criza politică şi aproape de o baie de sânge în condiţiile în care ambii candidaţi pentru funcţia supremă în stat îşi adjudecă victoria la alegerile prezidenţiale. Teheranul este din nou in atentia comunitatii internationale, dupa ce a anunţat că a reuşit să facă un nou pas important în domeniul nuclear.

Liderul PCRM Vladimir Voronin susţine că împreună cu democraţii lui Marian Lupu au format coaliţia de guvernare. De partea sa liderul PD spune că nu a fost luată nici o decizie dar că oferta comuniştilor este "generoasă". Toate aceste declaraţii vin în contextul în care la Chişinău s-a aflat şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narîşkin. Discutăm subiectul în 40 de minute.

Verdict previzibil în procesul Concorde după numele avionului supersonic prăbuşit acum zece ani la periferia Parisului. Justiţia franceză a estimat că în acest caz soldat cu 113 morţi - din care 4 la sol - responsabilitatea o poartă compania aeriană americană Continental Airlines. Avocatul firmei a anunţat ca va face apel. Despre detaliile verdictului şi consecinţele acestuia în 40 de minute.

Coasta de Fildeş se află în plină criză politică şi aproape de o baie de sânge în condiţiile în care ambii candidaţi pentru funcţia supremă în stat îşi adjudecă victoria la alegerile prezidenţiale care au avut loc duminica trecută. În emisiunea din această seară un interviu cu şeful misiunii de observatori europeni la scrutin europarlamentarul Cristian Preda.

Teheranul este din nou în atenţia comunităţii internaţionale, după ce a anunţat că a reuşit să facă un nou pas important în domeniul nuclear. Luni şi marţi are loc la Geneva o nouă rundă de negocieri, prima din ultimul an, între cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU, plus Germania. Pentru că presiunile la care a fost supus până acum regimul Ajmadinejad se dovedesc ineficiente, rămâne de văzut dacă occidentul va reuşi să vină cu o nouă abordare a chestiunii.

Fostul fotbalist francez Eric Cantona lansează un protest inedit faţă de sistemul bancar mondial. El propune tuturor deponenţilor să îşi retragă pe 7 decembrie banii din bănci, cu scopul de a falimenta instituţiile financiare.