Coasta de Fildeş: Laurent Gbagbo a fost arestat

507px-gbagboci.jpg

Laurent Gbagbo. Foto: Wikipedia

Preşedintele ivorian în exerciţiu Laurent Gbagbo a fost arestat de trupele fidele liderului ales Alassane Ouattara chiar în interiorul reşedinţei sale din Abidjan.  Ce scenarii sunt posibile de-aici înainte în Coasta de Fildeş discutăm în 40 de minute.

Criza imigranţilor nord-africani ia amploare. Roma acuză Uniunea Europeană, dar mai ales Franţa, că nu dă dovadă de solidaritate cu Italia, aflată în prima linie a valurilor de imigranţi ilegali care vin din Tunisia sau Libia. Subiectul a fost discutat azi la Luxemburg de miniştrii europeni de interne.

Legea ce interzice purtarea vălului islamic în locuri publice a intrat în vigoare începând de astăzi în Franţa, care devine a doua ţară europeană, după Belgia, ce aplică o astfel de interdicţie. Potrivit legii, pedeapsa pentru purtarea vălului islamic este 150 de euro sau cursuri despre valorile cetăţeniei franceze. 

În ţară Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu şi-au lansat candidaturile la şefia PDL. Cine are cele mai mari şanse să câştige dar mai ales care dintre cei trei candidați poate reabilita partidul în sondaje, l-am întrebat pe politologul Andrei Ţăranu. Un interviu în această seară.

Drumul spre mare nu va fi mai scurt nici în această vară. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a reziliat contractul cu firma franceză Colas care se ocupa de construcţia tronsonului Cernavodă-Medgidia. Cum s-a ajuns în această situaţie şi cât de repede ar putea fi găsit un alt antreprenor vă spunem în această seară.

 
Emisiunea 40 de minute din 11 aprilie 2011