La Chişinău, liberalul Dorin Chirtoacă rămâne primar al oraşului

dorin-chirtoaca.jpg

Dorin Chirtoacă - primar al orasului Chişinău

Alianţa pentru Integrare Europeană de la Chişinău a reuşit să-şi mobilizeze electoratul. Liberalul Dorin Chirtoacă rămâne primar al oraşului Chişinău şi în următorii patru ani.

Cum va reuşi să lucreze însă Dorin Chirtoacă cu un Consiliu Municipal dominat de comunişti la Primăria Chişinău ne lămurim în această seară.

Miniştrii de finanţe din zona euro reuniţi la Luxemburg pentru a doua zi consecutiv, nu au reuşit să ajungă la o înţelegere privind al doilea pachet de susţinere financiară pentru Grecia. O decizie finală a fost amânată până spre sfârşitul lunii.

Cazul europarlamentarului Adrian Severin va fi discutat astăzi de Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European, când se va vota un raport privind cererea de ridicare a imunităţii acestuia. O decizie finală urmează să fie luată joi, în plenul Parlamentului European.

Spiritele în regiunea Magrebului nu se liniştesc. În Maroc discursul regelui nu a convins opoziţia care continua să ceară în stradă schimbări politice profunde, în Siria preşedintele Al-Assad denunţa comploturi la adresa ţării şi spune că nici o schimbare nu se poate face în haos în timp ce în Tunisia a început procesul preşedintelui Ben Ali.

Bulgaria îşi intensifică lupta împotriva corupţiei. De anul viitor intră în vigoare legea care permite autorităţilor să confişte averile a căror provenienţă nu poate fi justificată. De asemenea tranzacţiile cu bunuri ilegal achiziţionate vor fi anulate şi supuse confiscării, inclusiv cumpărătorii urmând să fie  traşi la răspundere.