The Simpson's la "pagina" 500

simpsons.jpg

The Simpson's la "pagina" 500

Unul dintre cele mai longevive seriale care și-a cunoscut succesul încă de la lansare a ajuns la al 500-lea episod. Este cu siguranță o performanță dacă ne gândim cât de grea poate fi viața astăzi pentru un serial de televiziune, încercând să supraviețuiască în preferințele audienței.

Matt Grening a realizat însă un show unic, un desen animat bogat în umor, adaptat vremurilor și preferințelor publicului aflate într-o continuă schimbare.

Ancorat în realitate este și episodul 500 care l-a adus în distribuție pe Julian Assange, controversatul fondator al site-ului WikiLeaks. În acest episod, membrii familiei Simpson - Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie și animalele lor de companie, își părăsesc orașul natal și se mută într-o regiune izolată, unde descoperă că îl au ca vecin pe Julian Assange, care își joacă propriul rol. Echipa creativă a serialului a decis ca apariția lui Assange în serial să fie una satirică. Julian Assange și-a înregistrat replicile dintr-o reședință din Marea Britanie, aflându-se în stare de arest la domiciliu. Acesta urmează să apăra în fața Curții Supreme din Marea Britanie, miercuri, unde va face apel la decizia de extrădare a sa în Suedia, unde a fost acuzat că a agresat sexual două femei.

Cu ocazia difuzării episodului 500, postul american Fox care transmite serialul, i-a provocat pe fani să participe la un maraton menit să stabilească un nou record mondial. Din cele câteva milioane care urmăresc serialul în mod obișnuit, doar doi telespectatori au reușit să reziste în fața televizorului timp de trei zile și jumătate, urmărind fără întrerupere, toate episoadele seriei The Simpson's, realizate din 1989 până în prezent, cei doi stabilind astfel un record ce urmează să fie înregistrat în Cartea Recordurilor.

Pe lângă această performanță, cele 23 de sezoane ale serialului, i-au adus creatorului Matt Groening o stea pe celebrul bulevard Walk of Fame din Hollywood, asta la 12 ani după ce show-ul fusese distins cu prestigioasa stea. Serialul care împrumută vocile unor actori precum Hank Azaria, Yardley Smith sau Dan Castellaneta, a trecut și prin perioade dificile, ultima dintre ele petrecându-se chiar anul trecut când, pentru continuarea difuzării, membrii staff-ului de producție au acceptat o scădere a salariului, după ce studiourile Fox au considerat seria The Simpson's ca devenind neprofitabilă. 

Echipa de producție a dovedit contrariul. La peste 20 de ani de când există, The Simpson's continuă să ocupe poziții importante în preferințele telespectatorilor, asta chiar dacă a "împlinit" 500 de episoade. O performanță cu care ar putea să se mai mândrească poate doar... Lassie.

 
Valentin Panduru despre cel de-al 500-lea episod al serialului The Simpson's