(P) Cum să alegem parfumul perfect

Alegerea parfumului potrivit este ca și alegerea rochiei perfecte: până când nu o vom găsi pe cea care ni se pare potrivită, nu vom fi niciodată pe deplin mulțumiți. Parfumul pe care îl alegem reflectă inevitabil personalitatea și caracterul nostru și spune multe despre noi. De aceea, parfumul trebuie experimentat, explorat și simțit, înainte de a decide dacă este pentru noi sau nu.

Deci, există un parfum perfect? Și cum îl găsești? 

Unul, nici unul, o sută de mii: acestea sunt parfumurile perfecte pentru toată lumea. Sunt cei care se îndrăgostesc de un parfum și îl poartă toată viață și cei care îl schimbă în funcție de momentul zilei, de tipul de activitate sau de anotimp. Parfumul este ultima tușă a look-ului nostru și ne introduce în lume. Prin urmare, este foarte important să îl alegem pe cel potrivit, ceea ce ne face să ne simțim bine cu noi înșine. Pentru asta trebuie să încercați să îl purtați și să îl „purtați” o vreme înainte de a-l alege. În plus, există anul acesta la esteto.ro Black Friday 2021 La Parfumuri!

 

Este adevărat că parfumul se schimbă în funcție de piele? 

Un parfum este un amestec de multe materii prime cu note olfactive diferite, care împreună dau buchetul final. Prin purtarea unui parfum, pielea noastră devine parte a acelui buchet, de parcă ar fi o notă olfactivă. Fiecare parfum este diferit pentru toată lumea și chiar și caracteristicile pielii îl pot schimba: variază în funcție de pH și de alimentele pe care le consumăm, sau în funcție de nivelurile hormonale.

 

Care sunt regulile de urmat atunci când încercăm un parfum? În ce zone este cel mai bine să-l pulverizați?

În primul rând, să luăm în considerare persistența: o apă de colonie este foarte proaspătă și ne oferă o explozie de energie, dar se estompează în câteva ore datorită structurii sale și a notelor foarte volatile. O apă de toaletă, pe de altă parte, durează mai mult, în timp ce o apă de parfum și mai mult, având în vedere concentrația să mai mare. Cel mai persistent este parfumul, care este foarte concentrat.

În al doilea rând, trebuie să alegem tipul de parfum pe care-l dorim: citricele ne oferă note proaspete care se pretează oricărei ocazii și perioade, excelente pentru persoanele active, casual și energice. Cele florale, pe de altă parte, sunt mai romantice, feminine și clasice.

Parfumurile lemnoase trebuie alese și purtate cu prudență, deoarece au note puternice și persistente, pentru buchete importante și sofisticate. Notele de chihlimbar și dulci sunt caracteristice parfumurilor orientale: senzuale, luxoase și calde, sunt potrivite pentru personalitățile care doresc să fie simțite.

 

Cum sunt percepute notele olfactive atunci când mirosiți un parfum?

Când mirosim un parfum, suntem înclinați să-l judecăm imediat. Greșit! În acel moment am mirosit doar prima parte a parfumului, notele de vârf, cele mai volatile care se evaporă mai întâi. Trebuie să așteptăm câteva minute pentru că notele de mijloc să sosească și apoi să respectăm evoluția buchetului până la notele de bază mai grele, care apar chiar și după un sfert de ora. Abia atunci vom putea simți din plin parfumul nostru și vom înțelege dacă ne place pe piele.

Așa se aleg parfumurile perfecte. Intrați pe esteto.ro unde veți găsi parfumuri, dar și alte produse precum cosmetice Alfaparf, L’Oreal, Londa și așa mai departe.

 
 
Tags: